ATB tocht

ATB tocht

De Hel van Zuid-Limburg

Gratis deelname voor jongeren in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar uit de gemeente Schinnen onder begeleiding van een oudere.

Zondag 14 oktober 2018 wordt voor de 30ste keer de ATB tocht de Hel van Zuid-Limburg verreden. Deze tocht wordt georganiseerd door toerwielerclub TWC Bergop te Puth.

Let Op! Vanaf 2016 start de tocht vanaf het sportcomplex aan de Oirsbekerweg te Oirsbeek/Schinnen.

Na inschrijving op het sportcomplex aan de Oirsbekerweg te Oirsbeek-Schinnen kunnen 3 afstanden (30, 40 of 50 km) worden gereden. De tocht doet onder anderen het Danikerbos en Stammenderbos aan. Hier zijn een aantal mooie beklimmingen en afdalingen opgenomen in het parcours. Verder worden de deelnemers door typisch Zuid-Limburgse holle wegen geleid. Mooie vergezichten maken de tocht compleet. Onderweg zijn 2 controleposten waar iedereen zijn dorst kan lessen (thee en sportdrank) en de innerlijke mens versterken (bananen en wafels). Bij de start/finish is er douche gelegenheid voor zowel de fietser als de fiets. Verder is hier ook gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje.

Start/finishplaats: Sportcomplex van Alfa Sport aan de Oirsbekerweg in Oirsbeek (gem. Schinnen)

Vertrektijd: 8:30-10:30 uur

Inschrijfkosten: 7 euro, NTFU-leden 5 euro. Dit is inclusief 1 euro borg voor het rugnummer.


Voor wie zich alvast wil inleven in de tocht:
- Foto's van de voorgaande editie zijn te zien in het fotoboek.
- Voorgaande edities van de ATB-toertocht "De Hel van Zuid-Limburg" gefilmd door Fons Moors: editie 2012, editie 2008 deel 1, editie 2008 deel 2